BELTÉRI – KÜLTÉRI
LED FALAK
GYÖNYŐRŰ SZÍNEK
LENYŰGÖZŐ ÉLESSÉG
1
rendezvények
technikai
kivitelezése
VIZUÁL – HANG – FÉNY
1

Koncert
led

1

konferencia
led

1

stand
Led

1

Beltéri led

1
1

led falak:
HOGYAN VÁLASSZUNK LED FALAT A RENDEZVÉNYRE?

LED fal bérlése esetén, milyen szempontokat szükséges figyelembe venni a megfelelő LED fal kiválasztásához.

Annak érdekében, hogy ár-érték arányban az optimális LED falat tudja kiválasztani, illetve sikeresen választhasson LED-képernyőt, néhány szakértői tanácsot adunk, amelyeket érdemes szem előtt tartani.

Led
Led 15
1

Mekkora a
LED-kijelző felbontása?

A két pixel középpontja közötti távolság a LED-modul egyik legfontosabb paramétere.
Minél kisebb a LED, annál nagyobb a pixelsűrűség, annál nagyobb területegységenkénti információ jeleníthető meg egyszerre, és annál szebb a kép.

A gyakori beltéri LED fal esetében az SMD P4,8mm, SMD P3.9mm, SMD P2.6mm, SMD P 2.0mm, stb.
A gyakori kültéri LED fal esetében az SMD P4,8 mm, SMD P 5 mm, SMD P6,25mm, SMD P8mm, SMD P10mm, SMD P 12 mm stb.
Minél kisebb a pontosztás, annál jobb és nagyobb a felbontás, amivel részletgazdagabb kép megjelenítés érhető el.

Ha a LED-es kijelzőt magas helyre szerelik, és a közönség látótávolsága viszonylag hosszú, több mint 50 méter, például koncerten stb., ez az SMD P 6, SMD P8 vagy SMD P10 megfelelnek a követelményeknek.

1

LÁTÁSI TÁVOLSÁG
LED kijelző esetén

A látótávolság fontos érték a két lehetséges LED-pixel közötti intervallum kiválasztásához. Például, ha van egy kültéri 3 x 2 m-es LED falunk, akkor választhatunk 10 mm-es pixelosztást, ha optimális látást szeretnénk 8 m távolságból. De ha csökkenteni szeretnénk a látótávolságát, közelebb hozva, akkor érdemesebb P 8 mm vagy P 6 mm pixelosztást választani.

Hogyan válasszuk ki a
LED fal megjelenítési pontosztását?

A LED fal pontosztásának kiválasztása két tényezőtől függ:

1. A LED fal látótávolsága

Hol van elhelyezve a LED fal, és milyen messzire áll a közönség, hogy láthassa, ez csak a LED fal kiválasztásakor fontos tényező a ponttávolság meghatározásában.

Pixel távolság Minimum nézési távolság Optimális nézési távolság
P 2.50mm 2.5m 2.5m ~ 7.5m
P 3.00mm 3m 3m ~ 9m
P 4.00mm 4m 4m ~ 12m
P 5.00mm 5m 5m ~ 15m
P 6.00mm 6m 6m ~ 18m
1

Ha a látótávolság közelebb van a minimális távolsághoz, meg tudja különböztetni a LED fal képpontjait. Ha a szemcsésség erősebb, akkor a LED-képernyőtől távol kell állni. Nos, az emberi szem nem tudja megkülönböztetni a részletek jellemzőit.

Bel vagy kültéri
LED fal?

A beltéri LED falak tulajdonsága a kisebb pixel távolság és kisebb fényerő és nem időjárásálló. A kültéri LED falak nagyobb pixeltávolságúak de a fényerejük is nagyobb, így napsütésben is látszódnak és ellenállnak az esőnek. Ebből következik, hogy a kültéri falat lehet beltéren is használni, de fordítva sajnos nem.

Alakzatok

A LED falak 50×50 vagy 50×100 cm kabinetekből épülnek fel. Általában 16:9 képarányú LED falat szoktak kérni az ügyfelek, de sokszor előfordul, hogy a szabvány felbontású képarányoktól eltérő méretet kell installálni. Például a LED perimeter, ami sportpályák szélén lévő reklámcsíkot jelenti, vagy LED kapu amikor egy kapu alakú LED-et kell összerakni.

Gyakran előfordul, hogy egy egészen nagy LED falat kell összerakni és ott egy háttér animációba kell kép a képben eljárással beszúrni a filmet vagy a prezentációt. Ezen kívül lehet oszlopokat csíkokat és más alakzatokat is összeépíteni ami az 50×50 cm-es kockákból kirakható. Továbbá, vannak fokolható Led modulok melyek lehetővé teszik, hogy íves elrendezésben telepítsük a modulokat.

Installáció

A LED falak felrögzítésére több mód is van. Lehet lógatni, pl. koncerten vagy olyan épületben ahol a mennyezet gerendázatának teherbírása elbírja a kb. 40kg/m2 súlyt. Amennyiben nincs lógatási lehetőség, akkor egy tartó szerkezetet lehet építeni, amire fel lehet csavarozni a LED falakat. A kültéri installációk már egy sokkal bonyolultabb kérdés, ugyanis meg kell védeni az eszközöket a manapság egyre gyakoribb viharos szelektől. Ehhez, vagy egy úgynevezett Layher állványt kell építeni vagy egy alu Truss kaput, amely statikailag megfelel és ezt a megfelelő rögzítéssel és súlyozással kell ellátni.

CÉGES RENDEZVÉNYEK:

1

A leglátványosabb rendezvények egyike. Karácsonyi party, céges fogadások, évindító és csapatépítő rendezvények Segítünk megtervezni Önnek a látványt, figyelembe véve a helyszín adottságait és a költségvetést. Dekorációs lámpákkal beszínezzük a helyszínt, robotlámpákkal és füstgéppel biztosítjuk a hangulatot és a tökéletes hangzást valamint színpadrendszert. Projektoros  vagy LED falas vetítéssel (kreatív LED falas elrendezéssel) juttatjuk el az üzenetet a vendégeknek.

KONFERENCIÁK

1

Nagyméretű vetítővásznakkal vagy LED falakkal vetítjük ki a prezentációkat és az élő képeket, melyeket egy studio rendszerrel vezérlünk. Professzionális hangtechnikán keresztül szólalnak meg az előadók. A fénytechnika kiegészíti az AV rendszert, kiemeljük a színpadot és dekorációs lámpákkal díszítjük a termet. A konferenciát a helyszínen nézőkőn kívül akár a távolban is lehet követni a stream rendszerünkön keresztül.

SPORT RENDEZVÉNYEK:

1

Hagyományos és Esport versenyek. Az Audio-Video rendszerünk lehetővé teszi, hogy bel és kültéren egyaránt tudjunk szolgáltatást végezni. Kültéren az eredményjelzést LED fallal a reklámok megjelenítését LED perimeterrel végezzük. Az informatikai eszközeink lehetővé teszik, hogy az ideiglenes versenyirodát, eredménykövetést és megjelenítést, internet kiépítést a sportszövetségek igényei alapján meg tudjuk valósítani.

KIÁLLÍTÁSI STANDOK:

1

Kiállítási standok kiegészítője a vizuáltechnikai és fénytechnikai elemek. Nagy felbontású, közelről nézhető LED falak, LED poszterek hatalmas akár 85” átmérőjű Tv-k, informatikai eszközök, TABLETEK és sok LED lámpa amivel színessé tudjuk tenni a standokat.

Néhány fotó
Munkáinkból

1

MEGTERVEZZÜK
KIVITELEZZÜK
MEGÉPÍTJÜK
ÜZEMELTETJÜK

A Vetítés. hu kft. teljes körű szolgáltatást biztosít, hogy ügyfeleinknek válláról le tudjuk venni a rendezvénytechnika szervezésével járó terhet. Vizuáltechnika, hang , fény, színpad és IT területen szolgáljuk ki ügyfeleinket, hogy Önnek ne kelljen máshova fordulnia.

Segíthetünk?
Kérjen ajánlatot!

Látványos, testreszabott audiovizuális és eseménytechnológiai megoldásokat kínálunk a következő hibrid eseményéhez, kielégítve mindkét közönség különböző igényeit: azokat, akik fizikailag jelen vannak, és azok, akik élő közvetítésben követik az eseményt.

100M2 – UNILUMIN P2.6 Beltéri LED fal

1000 NIT fényerő
Fokolható
HDR

100M2 – P4.8
Beltéri és kültéri LED fal

5000 NIT fényerő
Fokolható
90 fokos panelek

100M2 – YUCHIP P6,25 Beltéri LED fal kültéri

5000 NIT fényerő
Perimeter tartószerkezet
Vízálló

Melissa Anderson
Customer

Teljes mértékben elégedettek voltunk a vetites.hu csapatának munkájával, és a technikai eszközök minőségével. Bátran ajánlom azoknak, akik megbízható és minőségi technikai szolgáltatást szeretnének kapni.

Karina Marie
Customer

Rendezvényünkön munkájukkal, sikerült magasabb szintre emelni a színvonalat. Remek technikai eszközökkel dolgoznak, és a csapat is szakmailag felkészült a spontán kihívásokra is.

28-1 (Demo)
Karina Marie
Creative Heads Inc.

Szakmailag felkészült, szakértő csapat. Jól átlátják a vevő speciális igényeit is, amit a megvalósításban is tökéletesen kiviteleznek.

Faces-400x400px-1_1_09 (Demo)
Jeniffer Burns
Creative Heads Inc.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek a vetites.hu-t, mert egy igazán megbízható, szakértő cég a fény-, hang-, és vizuáltechnika területén.

Faces-400x400px-1_1_09 (Demo)
Jeniffer Burns
Creative Heads Inc.

Több rendezvényen is volt alkalmunk együtt dolgozni a vetites.hu csapatával, amely során mindig a pontosság, a minőség és a megoldásfókusz jellemezte őket. Egy biztos partnert találtam meg bennük, akik tudom, hogy mindig minden igényt képesek megvalósítani, még ha az sokszor extra, és első pillanatra talán megvalósíthatatlannak is tűnik.